Archiwa tagu: public

Museum of Fire

Museum of Fire

Museum of Fire by OVO Grabczewscy in Zory, Poland

Flame Exposition Pavilion is realization in Zory, Poland made with OVO Grabczewscy.

Target: realization for city council of Zory

Architects: OVO Grabczewscy

Architect In Charge: Barbara Grabczewska, Oskar Grabczewski

Design Team: Beata Kosok, Marta Musiał, Agnieszka Krzysztonek, Martyna Wojtuszek

Project website: OVO-Grabczewscy

The Museum of Fire is telling stories about fire and history of Zory, the city in Silesia Region, south of Poland.

During medieval times the city was created inside a forest, which later, had razed. The name of the city was derived from this process, Zar – meaning fire, burn or flames. Bad name brought bad luck to the city, forcing the citizens to fight with fires. The most dangerous one, on 11th of May 1702, destroyed half of a city. To honor this day, Zory is helding a procession every year.

Fire became a base for the design of a museum.

Area: 642.0 sqm
Year: 2015

Main contractor : Voyage Sp. z o.o., Żory
Copper facade: Grande Polska Sp. z o.o.
Lightning: ES – System Polska Sp. z o.o.

Awards winning project, such us Building of the Year 2015 or Mies Van der Rohe

Example of publications:

baunetz.de, archdaily.com, dezeen.com, designboom.com, bryla.pl, propertydesign.pl, local websites.


Museum of Fire by OVO Grabczewscy

Museum of Fire by OVO Grabczewscy

schemat2 54786cb68e8cb_p

54c849c1e58ece5c5e00014f_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_underground_ 54c849a8e58ece5c5e00014d_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_ground_floor

54c848b2e58ece457a00013d_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_museum_of_fire_15_2880

museum_of_fire_18_2880

museum_of_fire_9_288054c84780e58ece457a000138_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_museum_of_fire_7_2880

b_pre_547f77572b9a854c849b6e58ece457a000145_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_section_1 54c849d1e58ece5c5e000150_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_west_elevation- 54c849aee58ece5c5e00014e_museum-of-fire-in-ory-ovo-grabczewscy-architekci-_east_elevation-

museum_of_fire_16_2880 museum_of_fire_17_2880 museum_of_fire_1_2880 museum_of_fire_12_2880 museum_of_fire_4_2880

render

Museum of Ethnography

Museum of Ethnography

1-naroznik1280

 The Distinction Award in UIA international competition, gained with OVO Grabczewscy.
Target: uia international competition for new museum of ethnography in budapest : distinction award 2014, liget budapest

5-05

Architects: OVO Grabczewscy
Architect In Charge: Barbara Grabczewska, Oskar Grabczewski, Marek Grąbczewski
Cooperation: Marta Musiał,
(II stage of competition): arup polska – kraków office
facade consultants : maciej sobolewski – schueco polska, tomasz szubielski – saint – gobain glass polska
structural, mechanical , electrical engineering, energy model, sustainable building analysis and environmental consulting
Example of publications:
baunetz.de, archdaily.com, dezeen.com, designboom.com, bryla.pl, propertydesign.pl, local websites.

10-puszta

Screen Shot 2015-12-05 at 02.14.02

 

2-promenada

3-1024

 

9-2-dach

Screen Shot 2015-12-05 at 02.14.54

 

Screen Shot 2015-12-05 at 02.14.28

7-drzewo

5-hall

Screen Shot 2015-12-05 at 02.14.38

6-podcienie  8-restauracja

 

11-wystawy-jasne

Mobility Centre, Innichen

Mobility Centre, Innichen

aerial1280


Train station and adjacent urban areas done with Groundlab and Plasma Studio.
Target: competition New Railway Station Area Master Plan Innichen/San Candido, Italy
Award: First Prize

 Location: Innichen/San Candido, Italy
Architects: PLASMA Studio, Groundlab
Architect In Charge: Alfredo Ramirez
Design Team: Clara Oloriz, Peter Karl Pichler, Leila Meroue, Carmen Frances, Laura Riaño, Juan Torres , Marta Musial, Anna Vyazovskay

My part: design team, responsible for the design of main plaza and adjacent buidlings, partly responsible of organisational structure
„The project reorganizes the area around the train station due to its relocation closer to the city Centre. It involves the redesign of the station and all the infrastructural components such as , main crossing points for cars, pedestrians, bicycles and trains. At the same time the area in front of the old train station will be free up thus allowing the introduction of new programs with new activities for the town. The proposal uses this space to create a unique “Innichen showcase” where local products like bacon, mineral water, felt, linen, etc. are to be display. This territory works as a transition area and attraction for visitors and residents from the north of the municipality and beyond.”

Location: 39038 San Candido Bolzano, Italy
Structural Engineering: Sulzenbacher
Renders: Moka Studio
Client: STA, Südtiroler Trasportstrukturen AG
Area: 7860.0 sqm
Project Year: 2013
Photographs: Courtesy of Groundlab

Example of publications:
archdaily.com
archiscene.net
popurls.com

render1render252a4cef6e8e44e90be00013e_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_masterplan_new_train_station_area_innichen 52a4cf2ae8e44e90be00013f_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_plaza_and_train_diagram_overhead___traffic section2section152a4cf06e8e44e00d80000d9_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_overall_layout_of_old_train_station 52a4cec8e8e44e90be00013d_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_eye_level_view_final52a4cf7be8e44e00d80000db_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_topview_plaza 52a4cf43e8e44e00d80000da_new-railway-station-area-master-plan-innichen-san-candido-italy_plaza_and_train_diagram_overhead  Masterplan-Scheme-01-1200x841

Skyline Masterplan, Dubai

Skyline Masterplan, Dubai


Screen Shot 2015-11-24 at 15.41.45

Master plan of a new district made with Groundlab and Praxis.
Target: realization for Landscape Concultancy Praxis Architect
Location: Dubai, United Arab Emirates.
Architects: Praxis (Architecture), Groundlab (Landscape Architecture)
Year of Implementation: 2015-16
Site: 27.1579 ha
List of key functions and facilities: Hospital, Bridge, Park, Bolervard, Walking Paths.

Quadtree is proposed here as the concept for the landscape design in order to create comfortable outdoor areas to be inhabited at different times during the day and year. The concept enhances the existing grid and structure of the skyline master plan as the basis for a further subdivision into a smaller scale. The quadtree grid generates open, semi-open and enclosed modular spaces that can be used to create micro-climates at multiple scales, allowing a better control of the temperature and humidity in outdoor inhabitable zones such as the linear park and playground areas.The square prototypes/modules are designed as a catalogue that can be implemented on site linked to climatic conditions. The squares are related to shading and cooling techniques as well as local materials and create a material/pattern gradient in order to house different programmes and activities along the linear park and playground areas.
Screen Shot 2015-11-24 at 15.41.34 The Creek walk- promenade
Groundlab-150112-24-1200x677 Groundlab-150112-25-1200x838 Groundlab-150112-27-1200x848sun masterplan 13.10.09-01

Chain Bath Luiza

Chain Bath Luiza

023808_r0_1140

Realization of the Chain Bath in mining heritage park „Queen Luiza”, Zabrze.
Target: Coal mining museum in Zabrze.

Project website: OVO-Grabczewscy
Architects: Konior studio & Ovo Grąbczewscy architekci
Architect In Charge: Barbara Grabczewska, Oskar Grabczewski
Cooperation: Katarzyna Kunsdorff, Marta Musiał, Ewa Stelmach
Pedestrian bridge static design : MK project : Marian Kręzel
publications: propertydesign.pl24zabrze.pl

Screen Shot 2015-12-05 at 01.46.08

wnetrze

res1024

recepcja1024

galeria1024

31024 3 noc1024

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art


render maly

Contemporary Museum of Modern Art in Buenos Aires made for [ac-ca] international competition.
Target: ac-ca.org
Location: Buenos Aires, Argentina
Year of the concept: April – July 2012
Used software: Autodesk Autocad, Revit Architecure, 3Ds MAX, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator

The idea was to create an one building inside another with two different functions. First one, the insider, is a commercial area containing restaurant and shopping facilities. People are obligated to pass thrugh this area to enter some parts of the museum. The museum, which is the second building, is  the outsider, area of exhibitions, lectures or workshops.
The museum is situated within a line of existing buildings, near the Puente de La Mucher and next to the Fragata Sarmiento. The look of it is made with perfored acrylic stone in white color. The module of perforation is culled from the division of elevations in the nearest buildings. Multimedial screens are showing what is inside viewed from the outside.

Model

One building inside another:

ideaUntitled-2-06wnetrze

Untitled-2-07

rzuty22rzuty2-2rendergora

Art and Leisure Centre

Art and Leisure Centre

render 01-1024

Academic project for a centre of art and leisure in Gliwice.
Target: Academic design, Silesian University of Technology
Location: Gliwice, Poland
Year of the concept: March – June 2011
Used software: Autodesk Autocad, Revit Architecure, Google Sketchup + Vray, Adobe Photoshop

A place for citizens, where they gather and do arts or learn. The building is situated in the city centre, in connection with medieval city walls. The project consists of three main elements: an old building made of bricks, which is converted, a modern building parts and a garden. The first element is a part of traditional, industrial character of Upper Silesia Region. It is called Familok and it used to be a housing for workers of the heavy industry. To save that heritage I designed a conversion – simply adding glass and metal elements, which underscores the character of the building.

 render 02-1024

idea-1280

 

przekrój1-01

przekroj2-01

parter-01Model  ModelModel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA